Zenészként a 21. században

Mit adhat Neked a kerekasztal-beszélgetés?

2020. szeptember 17-én került sor a fiatal zenészek jövőképéről szóló kerekasztal-beszélgetésre.

Milyen kilátásokkal indul neki egy fiatal zenész a karrierjének a 21. században? Megjósolhatóak-e a kihívások és hogyan tud ezekre felkészülni? Elég-e a legjobb zenei teljesítmény vagy másra is szükség van a zenei üzleti életben való boldoguláshoz? Milyen készségek a legfontosabbak és hogyan szerezhetőek meg?

A Focus on You fiatal zenészeknek szóló workshop-sorozat indulása előtt többek között ezeket a kérdéseket boncolgatták fiatal és tapasztalt előadóművészek és zeneszerzők, valamint a zenei üzleti élet szereplői egy nyilvános kerekasztal-beszélgetésen.

A beszélgetés résztvevői

  • Győri Noémi, fuvolaművész
  • Mórocz Kata, tréner, coach és szervezetfejlesztési tanácsadó, a Focus on You workshopsorozat egyik trénere
  • Varga Judit, zeneszerző, zongoraművész, a Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetem professzora
  • Zsoldos Dávid, a Papageno ügyvezető igazgatója, az Európai Zenei Tanács tagja, a Jeunesses Musicales International alelnöke

A beszélgetést Ajtony Csaba, karmester, zeneszerző, a University of Victoria (Kanada) professzora, a Focus on You programsorozat művészeti tanácsadója vezette.

Méditámogató: Papageno

Jelentkezés

Jelenleg nincsen ilyen eseményünk meghirdetve. Ha érdekelne a jövőben, töltsd ki ezt az adatlapot!

További eseményeink

Ha érdekelnek további eseményeink is, akkor iratkozz fel a lenti űrlapon, és mindig értesíteni fogunk, amikor a számodra érdekes alkalmakat meghirdetjük! Erről később természetesen bármikor leiratkozhatsz.


Aktuális eseményeink

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Mit mondanak a programjainkról?

Manapság a lehetőségek sok esetben csak egy karnyújtásnyira vannak, a kérdés csak az, tudomásunk van-e ezekről, vagy tudjuk-e az irányt, hogy merre nyúljunk. A média, az online közösségi terek lehetőségeivel csak az tud élni, aki jól tájékozott - ehhez adott egy jó kiindulási pontot a FOCUS on Közösségi Média workshop.

Gedai Eszter,
fuvolaművész

Minden 21. századi fiatal pályakezdő művész számára elengedhetetlen, hogy gyakorlatot szerezzen és tapasztalatai legyenek az önmenedzsment területén. A kiemelkedő zenei készségek és szakmai tudás mellett fontos, hogy a művésznek ismeretei legyenek a lehetőségekről, amelyek adottak az elinduláshoz. A FOCUS on You program workshopjai olyan ötleteket és tanácsokat adtak nekem a zenei marketing, koncertszervezés és pályázatírás témaköreiben, amelyeket mind a mai hasznosíthatok, és úgy gondolom, egész hátralévő pályám során a segítségemre lesznek.

Varga Abigél,
zeneszerző

Nagyon jó szívvel ajánlom a Sonus Alapítvány programjait minden korosztálynak! Legyen szó még diákról vagy akár már aktívan koncertező művészről. Az újító, vérfrissítő kezdeményezések a klasszikus zenei életben manapság kritikusan fontosak. Melyekben véleményem szerint a Focus on You Csapata jelenleg az egyik legprofibb hazánkban.

Mohai Bálint,
fagottművész