Zenészként a 21. században

Mit adhat Neked a kerekasztal-beszélgetés?

2020. szeptember 17-én került sor a fiatal zenészek jövőképéről szóló kerekasztal-beszélgetésre.

Milyen kilátásokkal indul neki egy fiatal zenész a karrierjének a 21. században? Megjósolhatóak-e a kihívások és hogyan tud ezekre felkészülni? Elég-e a legjobb zenei teljesítmény vagy másra is szükség van a zenei üzleti életben való boldoguláshoz? Milyen készségek a legfontosabbak és hogyan szerezhetőek meg?

A Focus on You fiatal zenészeknek szóló workshop-sorozat indulása előtt többek között ezeket a kérdéseket boncolgatták fiatal és tapasztalt előadóművészek és zeneszerzők, valamint a zenei üzleti élet szereplői egy nyilvános kerekasztal-beszélgetésen.

A beszélgetés résztvevői

  • Győri Noémi, fuvolaművész
  • Mórocz Kata, tréner, coach és szervezetfejlesztési tanácsadó, a Focus on You workshopsorozat egyik trénere
  • Varga Judit, zeneszerző, zongoraművész, a Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetem professzora
  • Zsoldos Dávid, a Papageno ügyvezető igazgatója, az Európai Zenei Tanács tagja, a Jeunesses Musicales International alelnöke

A beszélgetést Ajtony Csaba, karmester, zeneszerző, a University of Victoria (Kanada) professzora, a Focus on You programsorozat művészeti tanácsadója vezette.

Méditámogató: Papageno

Jelentkezés

Jelenleg nincsen ilyen eseményünk meghirdetve. Ha érdekelne a jövőben, töltsd ki ezt az adatlapot!

További eseményeink

Ha érdekelnek további eseményeink is, akkor iratkozz fel a lenti űrlapon, és mindig értesíteni fogunk, amikor a számodra érdekes alkalmakat meghirdetjük! Erről később természetesen bármikor leiratkozhatsz.


Mit mondanak a programjainkról?

Manapság a lehetőségek sok esetben csak egy karnyújtásnyira vannak, a kérdés csak az, tudomásunk van-e ezekről, vagy tudjuk-e az irányt, hogy merre nyúljunk. A média, az online közösségi terek lehetőségeivel csak az tud élni, aki jól tájékozott - ehhez adott egy jó kiindulási pontot a FOCUS on Közösségi Média workshop.

Gedai Eszter,
fuvolaművész

Minden 21. századi fiatal pályakezdő művész számára elengedhetetlen, hogy gyakorlatot szerezzen és tapasztalatai legyenek az önmenedzsment területén. A kiemelkedő zenei készségek és szakmai tudás mellett fontos, hogy a művésznek ismeretei legyenek a lehetőségekről, amelyek adottak az elinduláshoz. A FOCUS on You program workshopjai olyan ötleteket és tanácsokat adtak nekem a zenei marketing, koncertszervezés és pályázatírás témaköreiben, amelyeket mind a mai hasznosíthatok, és úgy gondolom, egész hátralévő pályám során a segítségemre lesznek.

Varga Abigél,
zeneszerző

Nagyon jó szívvel ajánlom a Sonus Alapítvány programjait minden korosztálynak! Legyen szó még diákról vagy akár már aktívan koncertező művészről. Az újító, vérfrissítő kezdeményezések a klasszikus zenei életben manapság kritikusan fontosak. Melyekben véleményem szerint a Focus on You Csapata jelenleg az egyik legprofibb hazánkban.

Mohai Bálint,
fagottművész