FOCUS on Szerzői jog

Mit adhat Neked a workshop?

A workshop elsődleges célja bepillantást engedni a (komoly)zenei szerzői jogi kérdések világába számos példán keresztül, a gyakorlati kérdésekre koncentrálva.

A workshop elsődleges célja bepillantást engedni a (komoly)zenei szerzői jogi kérdések világába számos példán keresztül, a gyakorlati kérdésekre koncentrálva. A közös munka során megismerheted a zenei alkotófolyamat során felmerülő esetleges szerzői jogi kérdéseket, így például azt, hogy lehet-e idézni zenéből, zenében szabadon; meddig ihlet, honnan átdolgozás a már létező zenékkel való érintkezés, illetve választ kaphatsz olyan kérdésekre, mint például a mit kell tudnom, ha filmben akarják használni a zenémet? Emellett áttekintjük a hasznosítás főbb lehetőségeit is, foglalkozunk az élő előadások engedélyezésével. Megtudhatod a hang/filmfelvétellel kapcsolatos jogi kulcskérdéseket, a rögzített mű használatának rendszerének részleteit, a közös jogkezelés magyar gyakorlatának alapvető kérdéseit.

Neked ajánljuk ezt a workshopot, ha:

  • 18-35 éves vagy, zenésznek tanulsz, komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként dolgozol; 
  • gyakorló zeneszerző vagy, akinek a jövevényzenék felhasználásával kapcsolatban (is) vannak kérdései;
  • szeretnéd tudni, milyen jogaid vannak a szerzeményeiddel, előadásaiddal kapcsolatban;
  • zenészként koncerteket is szervezel, és szeretnéd rendben tudni az elhangzó művekkel kapcsolatos kérdéseket.

A trénerről

Grad-Gyenge Anikó 2003-ban fejezte be tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zenetudományi szakán, majd az ELTE ÁJK Állam- és Jogtudományi Karán végzett 2004-ben, ezt követően az ELTE-n doktori fokozatot is szerzői jogból. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban szerzői jogi jogszabályok írásával foglalkozott osztályvezetőként. A ProArt Szövetség a Szerzői Jogokért tanácsadója, a Szerzői Jogi Szakértő Testület tagja, a Creative Commons és az European Public Licence honosítását vezette. A BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán az Üzleti Jog Tanszék vezetője, innovációs dékánhelyettes. Tanított az ELTE ÁJK-n, az ELTE BTK-n, a Bibó István Szakkollégiumban, a Pécsi Tudományegyetemen, és meghívott előadóként több más egyetem szerzői jogi tárgyú kurzusain.

Jelentkezés

Jelenleg nincsen ilyen workshopunk meghirdetve. Ha érdekelne a jövőben, töltsd ki ezt az adatlapot!

Gyakran ismételt kérdések

Van életkori szabályozás a workshopon való részvételhez?

A workshopokat elsősorban fiatal zenészeknek szánjuk, de várunk minden zeneművészeti intézményben tanuló hallgatót, illetve komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként tevékenykedőt, aki hasznosnak találja a közös munkát.

Milyen hosszú egy workshop?

A workshopok körülbelül 2,5 óráig tartanak.

Hol lesz a workshop?

A workshopokat jelenleg online tartjuk, melynek az elérhetőségét a regisztrációs díj befizetése után küldjük.

Hogyan kapom meg a workshop eléréséhez szükséges elérhetőséget?

A workshopok eléréséhez szükséges linket a regisztrációs díj befizetése után, a workshopok előtt küldjük minden résztvevőnek.

Hol tudok regisztrálni egy workshopra?

A workshopra a választott workshop oldalán, a Jelentkezés résznél tudsz regisztrálni.

Jelentkezhetek csak egy alkalomra?

Jelentkezni akár egy-egy alkalomra vagy a félév során meghirdetett összes workshopra együtt is lehet. A jelentkezésnél kell kiválasztani, melyik workshopon kívánsz részt venni.

Honnan tudom, hogy érvényes a jelentkezésem?

A regisztráció után, egy visszaigazoló e-mailben erősítjük meg a regisztrációt.

Kaphatok-e kedvezményt a regisztrációs díjból?

Támogatóinknak köszönhetően korlátozott mértékben ösztöndíjak is rendelkezésre állnak. Ha szeretnél ezzel élni, a jelentkezéssel egyidejűleg írd meg ezt egy rövid indokolással a workshop@sonus.foundation email-címre, és visszajelzünk. 

Mi történik, ha jelentkeztem egy workshopra, de nem tudok mégsem elmenni?

Amennyiben a workshop előtt 10 nappal visszamondod a regisztrációt, a regisztrációs díj visszautalásra kerül. Egyéb esetben erre nincs módunk, és sajnos nincs lehetőség a workshop felvételről történő megtekintésére sem.

Átruházható a jelentkezés?

A workshopra jelentkezés a regisztrációs díj befizetése után nem átruházható. Kivételes esetben egyéni egyeztetés után módosítható a regisztráció.

Híreink

Ha érdekel a programunk, akkor iratkozz fel a lenti űrlapon, és mindig értesíteni fogunk, amikor a számodra érdekes alkalmakat meghirdetjük! Erről később természetesen bármikor leiratkozhatsz.


Aktuális eseményeink

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.