FOCUS on Nemzetközi

együttműködések

Mit adhat Neked a workshop?

A workshop elsődleges célja, hogy kitekintést engedjen a hazai művészeti programok és források közül a nemzetközi lehetőségekre, példákon keresztül mutassa meg a nemzetközi együttműködések módjait.

Elsődleges célunk, hogy bemutassuk, a turnézáson, külföldi fellépéseken túl is rengeteg lehetőség rejlik a nemzetközi kapcsolatok erősítésében, partnerségek kialakításában.

A workshop témája két részre oszlik. Az első körben megismerkedünk tipikus nemzetközi programokkal, projektekkel a felépítéstől a partnerkeresésig, a közös érdeklődés és bizalom kiépítésén át egészen a koncepció kialakításáig. A második körben konkrét forráslehetőségeket mutatunk be, fókuszálva a közvetlen brüsszeli forrásokra, olyan programokra, mint az Erasmus+, Creative Europe, de régiós forrásokat is megvizsgálunk, mint a Visegrádi Alap.

A pályázati rendszerek mellett érintve a megvalósítást, elszámolást/lezárást és részlegesen a folytatást is.

A workshop során lehetőség lesz arra, hogy konkrét, a hallgatóságtól jövő ötleteket vitathassunk meg, példájukon keresztül építhessünk fel valós stratégiákat.

Neked ajánljuk ezt a workshopot, ha:

  • 18-35 éves vagy, zenésznek tanulsz, komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként dolgozol;
  • Érdekelnek a nemzetközi művészeti programok
  • Nyitott vagy a nemzetközi pályázatokra, szeretnéd ezeket a lehetőségeket megismerni
  • Érdekel a nemzetközi kapcsolatépítés, hálózatosodás, partnerkeresés
  • Képesnek érzed magad nagyobb, több éves projektek vezetésére.

A trénerről

Petrányi Barna a Sziget Kft-nél kezdte pályafutását a kulturális menedzsment területén, majd 2010-ben megalapította a Pro Progressione Kft-t. A Pro Progressione a legfontosabb hazai művészeti szervezetté nőtte ki magát az elmúlt évtizedben a nemzetközi kulturális projektek területén. Több tucat sikeres programjuk a kulturális örökség interpretációs, szociális művészeti, kortárs tánc és színházi projektek mellett a zenei terültre is kiterjed, ahol az elmúlt években Both Miklóssal, Gryllus Samuval és a Hangvetővel is dolgoztak együtt.

Jelentkezés

Jelenleg nincsen ilyen workshopunk meghirdetve. Ha érdekelne a jövőben, töltsd ki ezt az adatlapot!

Gyakran ismételt kérdések

Van életkori szabályozás a workshopon való részvételhez?

A workshopokra 18–35 éves zenészeket, zeneművészeti intézményben tanuló hallgatókat, illetve komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként tevékenykedőket várunk.

Milyen hosszú egy workshop?

A workshopok 2,5 óráig tartanak.

Hol lesz a workshop?

A workshopokat jelenleg online tartjuk, melynek az elérhetőségét a regisztrációs díj befizetése után küldjük.

Hogyan kapom meg a workshop eléréséhez szükséges elérhetőséget?

A workshopok eléréséhez szükséges linket a regisztrációs díj befizetése után, a workshopok előtt küldjük minden résztvevőnek.

Hol tudok regisztrálni egy workshopra?

A workshopra a választott workshop oldalán, a Jelentkezés résznél tudsz regisztrálni.

Jelentkezhetek csak egy alkalomra?

Jelentkezni akár egy-egy alkalomra vagy a félév során meghirdetett összes workshopra együtt is lehet. A jelentkezésnél kell kiválasztani, melyik workshopon kívánsz részt venni.

Honnan tudom, hogy érvényes a jelentkezésem?

A regisztráció után, egy visszaigazoló e-mailben erősítjük meg a regisztrációt.

Mennyibe kerül a workshopon való részvétel?

A FOCUS on You sorozatot szervező Sonus Alapítvány a Mai Zene és a Korszerű Előadóművészet Támogatására a képzés árát átvállalja, így a résztvevők kedvezményes regisztrációs díj ellenében vehetnek részt az alkalmakon.

Mi történik, ha jelentkeztem egy workshopra, de nem tudok mégsem elmenni?

Amennyiben a workshop előtt 10 nappal visszamondom a regisztrációmat, a regisztrációs díj visszautalásra kerül. Egyéb esetben a regisztrációs díj nem kerül visszautalásra, és sajnos nincs lehetőség a workshop felvételről történő megtekintésére sem.

Átruházható a jelentkezés?

A workshopra jelentkezés a regisztrációs díj befizetése után nem átruházható. Kivételes esetben egyéni egyeztetés után módosítható a regisztráció.

Nem 18-35 év közötti zeneművész vagyok, jelentkezhetek a workshopra?

Ha van szabad hely, a jelentkezés nyitva áll mások számára is, nekik azonban a workshop árát meg kell téríteniük. 

További eseményeink

Ha érdekelnek további eseményeink is, akkor iratkozz fel a lenti űrlapon, és mindig értesíteni fogunk, amikor a számodra érdekes alkalmakat meghirdetjük! Erről később természetesen bármikor leiratkozhatsz.


Mit mondanak a programjainkról?

Manapság a lehetőségek sok esetben csak egy karnyújtásnyira vannak, a kérdés csak az, tudomásunk van-e ezekről, vagy tudjuk-e az irányt, hogy merre nyúljunk. A média, az online közösségi terek lehetőségeivel csak az tud élni, aki jól tájékozott - ehhez adott egy jó kiindulási pontot a FOCUS on Közösségi Média workshop.

Gedai Eszter,
fuvolaművész

Minden 21. századi fiatal pályakezdő művész számára elengedhetetlen, hogy gyakorlatot szerezzen és tapasztalatai legyenek az önmenedzsment területén. A kiemelkedő zenei készségek és szakmai tudás mellett fontos, hogy a művésznek ismeretei legyenek a lehetőségekről, amelyek adottak az elinduláshoz. A FOCUS on You program workshopjai olyan ötleteket és tanácsokat adtak nekem a zenei marketing, koncertszervezés és pályázatírás témaköreiben, amelyeket mind a mai hasznosíthatok, és úgy gondolom, egész hátralévő pályám során a segítségemre lesznek.

Varga Abigél,
zeneszerző

Nagyon jó szívvel ajánlom a Sonus Alapítvány programjait minden korosztálynak! Legyen szó még diákról vagy akár már aktívan koncertező művészről. Az újító, vérfrissítő kezdeményezések a klasszikus zenei életben manapság kritikusan fontosak. Melyekben véleményem szerint a Focus on You Csapata jelenleg az egyik legprofibb hazánkban.

Mohai Bálint,
fagottművész