FOCUS on Nemzetközi

együttműködések

Mit adhat Neked a workshop?

A workshop elsődleges célja, hogy kitekintést engedjen a hazai művészeti programok és források közül a nemzetközi lehetőségekre, példákon keresztül mutassa meg a nemzetközi együttműködések módjait.

Elsődleges célunk, hogy bemutassuk, a turnézáson, külföldi fellépéseken túl is rengeteg lehetőség rejlik a nemzetközi kapcsolatok erősítésében, partnerségek kialakításában.

A workshop témája két részre oszlik. Az első körben megismerkedünk tipikus nemzetközi programokkal, projektekkel a felépítéstől a partnerkeresésig, a közös érdeklődés és bizalom kiépítésén át egészen a koncepció kialakításáig. A második körben konkrét forráslehetőségeket mutatunk be, fókuszálva a közvetlen brüsszeli forrásokra, olyan programokra, mint az Erasmus+, Creative Europe, de régiós forrásokat is megvizsgálunk, mint a Visegrádi Alap.

A pályázati rendszerek mellett érintve a megvalósítást, elszámolást/lezárást és részlegesen a folytatást is.

A workshop során lehetőség lesz arra, hogy konkrét, a hallgatóságtól jövő ötleteket vitathassunk meg, példájukon keresztül építhessünk fel valós stratégiákat.

Neked ajánljuk ezt a workshopot, ha:

  • 18-35 éves vagy, zenésznek tanulsz, komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként dolgozol;
  • Érdekelnek a nemzetközi művészeti programok
  • Nyitott vagy a nemzetközi pályázatokra, szeretnéd ezeket a lehetőségeket megismerni
  • Érdekel a nemzetközi kapcsolatépítés, hálózatosodás, partnerkeresés
  • Képesnek érzed magad nagyobb, több éves projektek vezetésére.

A trénerről

Petrányi Barna a Sziget Kft-nél kezdte pályafutását a kulturális menedzsment területén, majd 2010-ben megalapította a Pro Progressione Kft-t. A Pro Progressione a legfontosabb hazai művészeti szervezetté nőtte ki magát az elmúlt évtizedben a nemzetközi kulturális projektek területén. Több tucat sikeres programjuk a kulturális örökség interpretációs, szociális művészeti, kortárs tánc és színházi projektek mellett a zenei terültre is kiterjed, ahol az elmúlt években Both Miklóssal, Gryllus Samuval és a Hangvetővel is dolgoztak együtt.

Jelentkezés

Jelenleg nincsen ilyen workshopunk meghirdetve. Ha érdekelne a jövőben, töltsd ki ezt az adatlapot!

Gyakran ismételt kérdések

Van életkori szabályozás a workshopon való részvételhez?

A workshopokra 18–35 éves zenészeket, zeneművészeti intézményben tanuló hallgatókat, illetve komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként tevékenykedőket várunk.

Milyen hosszú egy workshop?

A workshopok 2,5 óráig tartanak.

Hol lesz a workshop?

A workshopokat jelenleg online tartjuk, melynek az elérhetőségét a regisztrációs díj befizetése után küldjük.

Hogyan kapom meg a workshop eléréséhez szükséges elérhetőséget?

A workshopok eléréséhez szükséges linket a regisztrációs díj befizetése után, a workshopok előtt küldjük minden résztvevőnek.

Hol tudok regisztrálni egy workshopra?

A workshopra a választott workshop oldalán, a Jelentkezés résznél tudsz regisztrálni.

Jelentkezhetek csak egy alkalomra?

Jelentkezni akár egy-egy alkalomra vagy a félév során meghirdetett összes workshopra együtt is lehet. A jelentkezésnél kell kiválasztani, melyik workshopon kívánsz részt venni.

Honnan tudom, hogy érvényes a jelentkezésem?

A regisztráció után, egy visszaigazoló e-mailben erősítjük meg a regisztrációt.

Mennyibe kerül a workshopon való részvétel?

A FOCUS on You sorozatot szervező Sonus Alapítvány a Mai Zene és a Korszerű Előadóművészet Támogatására a képzés árát átvállalja, így a résztvevők kedvezményes regisztrációs díj ellenében vehetnek részt az alkalmakon.

Mi történik, ha jelentkeztem egy workshopra, de nem tudok mégsem elmenni?

Amennyiben a workshop előtt 10 nappal visszamondom a regisztrációmat, a regisztrációs díj visszautalásra kerül. Egyéb esetben a regisztrációs díj nem kerül visszautalásra, és sajnos nincs lehetőség a workshop felvételről történő megtekintésére sem.

Átruházható a jelentkezés?

A workshopra jelentkezés a regisztrációs díj befizetése után nem átruházható. Kivételes esetben egyéni egyeztetés után módosítható a regisztráció.

Nem 18-35 év közötti zeneművész vagyok, jelentkezhetek a workshopra?

Ha van szabad hely, a jelentkezés nyitva áll mások számára is, nekik azonban a workshop árát meg kell téríteniük. 

További eseményeink

Ha érdekelnek további eseményeink is, akkor iratkozz fel a lenti űrlapon, és mindig értesíteni fogunk, amikor a számodra érdekes alkalmakat meghirdetjük! Erről később természetesen bármikor leiratkozhatsz.


Aktuális eseményeink

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Mit mondanak a programjainkról?

Manapság a lehetőségek sok esetben csak egy karnyújtásnyira vannak, a kérdés csak az, tudomásunk van-e ezekről, vagy tudjuk-e az irányt, hogy merre nyúljunk. A média, az online közösségi terek lehetőségeivel csak az tud élni, aki jól tájékozott - ehhez adott egy jó kiindulási pontot a FOCUS on Közösségi Média workshop.

Gedai Eszter,
fuvolaművész

Minden 21. századi fiatal pályakezdő művész számára elengedhetetlen, hogy gyakorlatot szerezzen és tapasztalatai legyenek az önmenedzsment területén. A kiemelkedő zenei készségek és szakmai tudás mellett fontos, hogy a művésznek ismeretei legyenek a lehetőségekről, amelyek adottak az elinduláshoz. A FOCUS on You program workshopjai olyan ötleteket és tanácsokat adtak nekem a zenei marketing, koncertszervezés és pályázatírás témaköreiben, amelyeket mind a mai hasznosíthatok, és úgy gondolom, egész hátralévő pályám során a segítségemre lesznek.

Varga Abigél,
zeneszerző

Nagyon jó szívvel ajánlom a Sonus Alapítvány programjait minden korosztálynak! Legyen szó még diákról vagy akár már aktívan koncertező művészről. Az újító, vérfrissítő kezdeményezések a klasszikus zenei életben manapság kritikusan fontosak. Melyekben véleményem szerint a Focus on You Csapata jelenleg az egyik legprofibb hazánkban.

Mohai Bálint,
fagottművész