FOCUS on Jogi alapismeretek

Mit adhat Neked a workshop?

A workshop célja, hogy felvértezze a zenészeket azokkal az alapvető jogi ismeretekkel, amelyekre szükségük lehet a művészeti-, szakmai életükben jellemzően előforduló szerződéses helyzetek és egyéb jogi szituációk kezelésében. A workshop – bár nem helyettesíti az egyedi jogi tanácsadást – egyszerű formában magyaráz el alapvető jogi fogalmakat, kategóriákat, hogy azok ismeretével a zenészek nagyobb magabiztossággal és könnyebben tudják kezelni azokat a helyzeteket, amelyekben alkotásra vagy előadóművészeti tevékenységre kérik fel őket.

A workshop során szó lesz az alkotói, előadói tevékenységre vonatkozó szerződéskötés során felmerülő kérdésekről (például mikor, hogyan kell szerződést kötni, mi legyen benne, hogyan védhetőek a zenész érdekei, mi történik, ha valaki nem tartja be), a zenészről mint brandről (védjegyoltalom), és szerzői jogi alapismeretekről (mit véd a szerzői jog? hogyan lehet ezeket a jogokat érvényesíteni?).

Neked ajánljuk ezt a workshopot, ha:

  • 18-35 éves vagy, zenésznek tanulsz, komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként dolgozol; 
  • eddig a paragrafusok világa rémisztő volt, és szeretnéd, ha valaki végre egyszerűen elmagyarázza az alapokat;
  • sok benned a bizonytalanság a felkéréseid, szervezett projektjeid, online felületeid, műveid felhasználhatósága kapcsán;
  • magabiztosan és felkészülten akarsz tárgyalni és megállapodásokat kötni koncertszervezőkkel vagy más közreműködőkkel;
  • ismerni szeretnéd a jogaidat és hatékonyan képviselni.

A trénerről

Belinszky Anna

Dr. Czeglédi Ádám ügyvéd, szakterülete a szellemi tulajdonjogok védelme. Rendszeresen nyújt jogi támogatást kreatív szakembereknek, köztük filmrendezőknek, íróknak, zeneszerzőknek és előadóművészeknek a szerződéseik megtárgyalásánál és megkötésénél, így érti a zenészek nyelvét. Emellett széleskörű jogérvényesítési tapasztalata van a szellemi alkotásokhoz fűződő jogok megsértéséből eredő jogvitákban. Elhivatott a kreatív alkotók, művészek érdekeinek védelmében; személyes céljának tekinti, hogy szakmai tevékenysége során emelje ügyfeleiben a szellemi tulajdonjogokkal kapcsolatos tudatosságot, és segítse őket érdekeik érvényesítésében.

Jelentkezés

Jelenleg nincsen ilyen workshopunk meghirdetve. Ha érdekelne a jövőben, töltsd ki ezt az adatlapot!

Gyakran ismételt kérdések

Van életkori szabályozás a workshopon való részvételhez?

A workshopokat elsősorban fiatal zenészeknek szánjuk, de várunk minden zeneművészeti intézményben tanuló hallgatót, illetve komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként tevékenykedőt, aki hasznosnak találja a közös munkát.

Milyen hosszú egy workshop?

A workshopok körülbelül 2,5 óráig tartanak.

Hol lesz a workshop?

A workshopokat jelenleg online tartjuk, melynek az elérhetőségét a regisztrációs díj befizetése után küldjük.

Hogyan kapom meg a workshop eléréséhez szükséges elérhetőséget?

A workshopok eléréséhez szükséges linket a regisztrációs díj befizetése után, a workshopok előtt küldjük minden résztvevőnek.

Hol tudok regisztrálni egy workshopra?

A workshopra a választott workshop oldalán, a Jelentkezés résznél tudsz regisztrálni.

Jelentkezhetek csak egy alkalomra?

Jelentkezni akár egy-egy alkalomra vagy a félév során meghirdetett összes workshopra együtt is lehet. A jelentkezésnél kell kiválasztani, melyik workshopon kívánsz részt venni.

Honnan tudom, hogy érvényes a jelentkezésem?

A regisztráció után, egy visszaigazoló e-mailben erősítjük meg a regisztrációt.

Kaphatok-e kedvezményt a regisztrációs díjból?

Támogatóinknak köszönhetően korlátozott mértékben ösztöndíjak is rendelkezésre állnak. Ha szeretnél ezzel élni, a jelentkezéssel egyidejűleg írd meg ezt egy rövid indokolással a workshop@sonus.foundation email-címre, és visszajelzünk. 

Mi történik, ha jelentkeztem egy workshopra, de nem tudok mégsem elmenni?

Amennyiben a workshop előtt 10 nappal visszamondod a regisztrációt, a regisztrációs díj visszautalásra kerül. Egyéb esetben erre nincs módunk, és sajnos nincs lehetőség a workshop felvételről történő megtekintésére sem.

Átruházható a jelentkezés?

A workshopra jelentkezés a regisztrációs díj befizetése után nem átruházható. Kivételes esetben egyéni egyeztetés után módosítható a regisztráció.

Híreink

Ha érdekel a programunk, akkor iratkozz fel a lenti űrlapon, és mindig értesíteni fogunk, amikor a számodra érdekes alkalmakat meghirdetjük! Erről később természetesen bármikor leiratkozhatsz.


Aktuális eseményeink

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.