FOCUS on Jogi alapismeretek

Mit adhat Neked a workshop?

A workshop célja, hogy felvértezze a zenészeket azokkal az alapvető jogi ismeretekkel, amelyekre szükségük lehet a művészeti-, szakmai életükben jellemzően előforduló szerződéses helyzetek és egyéb jogi szituációk kezelésében. A workshop – bár nem helyettesíti az egyedi jogi tanácsadást – egyszerű formában magyaráz el alapvető jogi fogalmakat, kategóriákat, hogy azok ismeretével a zenészek nagyobb magabiztossággal és könnyebben tudják kezelni azokat a helyzeteket, amelyekben alkotásra vagy előadóművészeti tevékenységre kérik fel őket.

A workshop során szó lesz az alkotói, előadói tevékenységre vonatkozó szerződéskötés során felmerülő kérdésekről (például mikor, hogyan kell szerződést kötni, mi legyen benne, hogyan védhetőek a zenész érdekei, mi történik, ha valaki nem tartja be), a zenészről mint brandről (védjegyoltalom), és szerzői jogi alapismeretekről (mit véd a szerzői jog? hogyan lehet ezeket a jogokat érvényesíteni?).

Neked ajánljuk ezt a workshopot, ha:

  • 18-35 éves vagy, zenésznek tanulsz, komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként dolgozol; 
  • eddig a paragrafusok világa rémisztő volt, és szeretnéd, ha valaki végre egyszerűen elmagyarázza az alapokat;
  • sok benned a bizonytalanság a felkéréseid, szervezett projektjeid, online felületeid, műveid felhasználhatósága kapcsán;
  • magabiztosan és felkészülten akarsz tárgyalni és megállapodásokat kötni koncertszervezőkkel vagy más közreműködőkkel;
  • ismerni szeretnéd a jogaidat és hatékonyan képviselni.

A trénerről

Belinszky Anna

Dr. Czeglédi Ádám ügyvéd, szakterülete a szellemi tulajdonjogok védelme. Rendszeresen nyújt jogi támogatást kreatív szakembereknek, köztük filmrendezőknek, íróknak, zeneszerzőknek és előadóművészeknek a szerződéseik megtárgyalásánál és megkötésénél, így érti a zenészek nyelvét. Emellett széleskörű jogérvényesítési tapasztalata van a szellemi alkotásokhoz fűződő jogok megsértéséből eredő jogvitákban. Elhivatott a kreatív alkotók, művészek érdekeinek védelmében; személyes céljának tekinti, hogy szakmai tevékenysége során emelje ügyfeleiben a szellemi tulajdonjogokkal kapcsolatos tudatosságot, és segítse őket érdekeik érvényesítésében.

Jelentkezés

Jelenleg nincsen ilyen workshopunk meghirdetve. Ha érdekelne a jövőben, töltsd ki ezt az adatlapot!

Időpont

2022. 04. 23.
10:00 – 12:30

Helyszín

online (Zoom)

Regisztrációs díj

3.000 Ft

}

Jelentkezési határidő

2022. április 20.

Gyakran ismételt kérdések

Van életkori szabályozás a workshopon való részvételhez?

A workshopokra 18–35 éves zenészeket, zeneművészeti intézményben tanuló hallgatókat, illetve komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként tevékenykedőket várunk.

Milyen hosszú egy workshop?

A workshopok 2,5 óráig tartanak.

Hol lesz a workshop?

A workshopokat jelenleg online tartjuk, melynek az elérhetőségét a regisztrációs díj befizetése után küldjük.

Hogyan kapom meg a workshop eléréséhez szükséges elérhetőséget?

A workshopok eléréséhez szükséges linket a regisztrációs díj befizetése után, a workshopok előtt küldjük minden résztvevőnek.

Hol tudok regisztrálni egy workshopra?

A workshopra a választott workshop oldalán, a Jelentkezés résznél tudsz regisztrálni.

Jelentkezhetek csak egy alkalomra?

Jelentkezni akár egy-egy alkalomra vagy a félév során meghirdetett összes workshopra együtt is lehet. A jelentkezésnél kell kiválasztani, melyik workshopon kívánsz részt venni.

Honnan tudom, hogy érvényes a jelentkezésem?

A regisztráció után, egy visszaigazoló e-mailben erősítjük meg a regisztrációt.

Mennyibe kerül a workshopon való részvétel?

A FOCUS on You sorozatot szervező Sonus Alapítvány a Mai Zene és a Korszerű Előadóművészet Támogatására a képzés árát átvállalja, így a résztvevők kedvezményes regisztrációs díj ellenében vehetnek részt az alkalmakon.

Mi történik, ha jelentkeztem egy workshopra, de nem tudok mégsem elmenni?

Amennyiben a workshop előtt 10 nappal visszamondom a regisztrációmat, a regisztrációs díj visszautalásra kerül. Egyéb esetben a regisztrációs díj nem kerül visszautalásra, és sajnos nincs lehetőség a workshop felvételről történő megtekintésére sem.

Átruházható a jelentkezés?

A workshopra jelentkezés a regisztrációs díj befizetése után nem átruházható. Kivételes esetben egyéni egyeztetés után módosítható a regisztráció.

Nem 18-35 év közötti zeneművész vagyok, jelentkezhetek a workshopra?

Ha van szabad hely, a jelentkezés nyitva áll mások számára is, nekik azonban a workshop árát meg kell téríteniük. 

További eseményeink

Ha érdekelnek további eseményeink is, akkor iratkozz fel a lenti űrlapon, és mindig értesíteni fogunk, amikor a számodra érdekes alkalmakat meghirdetjük! Erről később természetesen bármikor leiratkozhatsz.


Aktuális eseményeink

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Mit mondanak a programjainkról?

Manapság a lehetőségek sok esetben csak egy karnyújtásnyira vannak, a kérdés csak az, tudomásunk van-e ezekről, vagy tudjuk-e az irányt, hogy merre nyúljunk. A média, az online közösségi terek lehetőségeivel csak az tud élni, aki jól tájékozott - ehhez adott egy jó kiindulási pontot a FOCUS on Közösségi Média workshop.

Gedai Eszter,
fuvolaművész

Minden 21. századi fiatal pályakezdő művész számára elengedhetetlen, hogy gyakorlatot szerezzen és tapasztalatai legyenek az önmenedzsment területén. A kiemelkedő zenei készségek és szakmai tudás mellett fontos, hogy a művésznek ismeretei legyenek a lehetőségekről, amelyek adottak az elinduláshoz. A FOCUS on You program workshopjai olyan ötleteket és tanácsokat adtak nekem a zenei marketing, koncertszervezés és pályázatírás témaköreiben, amelyeket mind a mai hasznosíthatok, és úgy gondolom, egész hátralévő pályám során a segítségemre lesznek.

Varga Abigél,
zeneszerző

Nagyon jó szívvel ajánlom a Sonus Alapítvány programjait minden korosztálynak! Legyen szó még diákról vagy akár már aktívan koncertező művészről. Az újító, vérfrissítő kezdeményezések a klasszikus zenei életben manapság kritikusan fontosak. Melyekben véleményem szerint a Focus on You Csapata jelenleg az egyik legprofibb hazánkban.

Mohai Bálint,
fagottművész