FOCUS on Fundraising

Mit adhat Neked a workshop?

Sokan úgy gondolják, hogy egy jó produkcióhoz ugyanaz a három dolog kell, mint Montecuccoli szerint a háborúhoz: pénz, pénz és pénz. Ez persze nem ilyen egyszerű, de ha már minden más megvan, vajon mi kell ahhoz, hogy forrásokat találjunk egy koncerthez?

A workshopon szeretnénk választ találni arra, hogy mi a különbség a szponzoráció, a támogatás és a mecenatúra között, mikor pályázzunk és mikor ne pályázzunk, mert az is fontos.

De beszélünk arról is, hogy hol keressünk pályázatokat, ha megtaláltuk, pályázhatunk-e egyáltalán, illetve majd ha beadtuk, kik és milyen elvek alapján döntenek egy pályázatról. De arról is, ha valaki nyert, akkor mi fog történni.

A workshop betekintést szeretne nyújtani kezdőknek a kultúrafinanszírozás világába: hogyan építsük fel egy rendezvény költségvetését, hogyan tervezzük meg a bevételeinket és kiadásainkat. És ehhez bizony Excel táblázatokra is szükség lesz…

Neked ajánljuk ezt a workshopot, ha:

  • 18-35 éves vagy, zenésznek tanulsz, komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként dolgozol;
  • kezdő vagy a pályázatírásban, de érdekel;
  • tudni szeretnéd, hogy pályázatra van-e szükséged, ösztöndíjra vagy inkább szponzorra;
  • kíváncsi vagy, hogy hogyan keress, találj pályázatot, és tudni szeretnéd, hogy mikor érdemes belevágnod; és
  • szeretnél ötleteket, módszereket látni egy költségvetés összeállításához.

A trénerről

Dr. Zongor Attila karvezető, közgazdász, pályázatírási szakember, ezen belül is az oktatási és kulturális pályázatok a szakterülete. A Zeneakadémián és Közgazdaságtudományi Egyetem diplomázott, majd ugyanitt doktori fokozatot is szerzett, kutatási témája az Európai Unió kultúrafinanszírozási rendszere volt. Közel tíz évig a kultúráért felelős minisztérium és az EU közös pályázati tájékoztató irodáját vezette, az elmúlt tizenöt évben a KULTINDEX nevű pályázati tanácsadó cég igazgatója. Pályázatírás kurzust vezetett már a Szegedi Tudományegyetemen, a MOME-n, az EDUTUS Egyetemen, a Metropolitan Egyetemen, az SZFE-n, a Sárospataki Református Akadémián és számtalan egyéb kurzuson, tréningen.

Jelentkezés

Jelenleg nincsen ilyen workshopunk meghirdetve. Ha érdekelne a jövőben, töltsd ki ezt az adatlapot!

Gyakran ismételt kérdések

Van életkori szabályozás a workshopon való részvételhez?

A workshopokra 18–35 éves zenészeket, zeneművészeti intézményben tanuló hallgatókat, illetve komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként tevékenykedőket várunk.

Milyen hosszú egy workshop?

A workshopok 2,5 óráig tartanak.

Hol lesz a workshop?

A workshopokat jelenleg online tartjuk, melynek az elérhetőségét a regisztrációs díj befizetése után küldjük.

Hogyan kapom meg a workshop eléréséhez szükséges elérhetőséget?

A workshopok eléréséhez szükséges linket a regisztrációs díj befizetése után, a workshopok előtt küldjük minden résztvevőnek.

Hol tudok regisztrálni egy workshopra?

A workshopra a választott workshop oldalán, a Jelentkezés résznél tudsz regisztrálni.

Jelentkezhetek csak egy alkalomra?

Jelentkezni akár egy-egy alkalomra vagy a félév során meghirdetett összes workshopra együtt is lehet. A jelentkezésnél kell kiválasztani, melyik workshopon kívánsz részt venni.

Honnan tudom, hogy érvényes a jelentkezésem?

A regisztráció után, egy visszaigazoló e-mailben erősítjük meg a regisztrációt.

Mennyibe kerül a workshopon való részvétel?

A FOCUS on You sorozatot szervező Sonus Alapítvány a Mai Zene és a Korszerű Előadóművészet Támogatására a képzés árát átvállalja, így a résztvevők kedvezményes regisztrációs díj ellenében vehetnek részt az alkalmakon.

Mi történik, ha jelentkeztem egy workshopra, de nem tudok mégsem elmenni?

Amennyiben a workshop előtt 10 nappal visszamondom a regisztrációmat, a regisztrációs díj visszautalásra kerül. Egyéb esetben a regisztrációs díj nem kerül visszautalásra, és sajnos nincs lehetőség a workshop felvételről történő megtekintésére sem.

Átruházható a jelentkezés?

A workshopra jelentkezés a regisztrációs díj befizetése után nem átruházható. Kivételes esetben egyéni egyeztetés után módosítható a regisztráció.

Nem 18-35 év közötti zeneművész vagyok, jelentkezhetek a workshopra?

Ha van szabad hely, a jelentkezés nyitva áll mások számára is, nekik azonban a workshop árát meg kell téríteniük. 

További eseményeink

Ha érdekelnek további eseményeink is, akkor iratkozz fel a lenti űrlapon, és mindig értesíteni fogunk, amikor a számodra érdekes alkalmakat meghirdetjük! Erről később természetesen bármikor leiratkozhatsz.


Mit mondanak a programjainkról?

Manapság a lehetőségek sok esetben csak egy karnyújtásnyira vannak, a kérdés csak az, tudomásunk van-e ezekről, vagy tudjuk-e az irányt, hogy merre nyúljunk. A média, az online közösségi terek lehetőségeivel csak az tud élni, aki jól tájékozott - ehhez adott egy jó kiindulási pontot a FOCUS on Közösségi Média workshop.

Gedai Eszter,
fuvolaművész

Minden 21. századi fiatal pályakezdő művész számára elengedhetetlen, hogy gyakorlatot szerezzen és tapasztalatai legyenek az önmenedzsment területén. A kiemelkedő zenei készségek és szakmai tudás mellett fontos, hogy a művésznek ismeretei legyenek a lehetőségekről, amelyek adottak az elinduláshoz. A FOCUS on You program workshopjai olyan ötleteket és tanácsokat adtak nekem a zenei marketing, koncertszervezés és pályázatírás témaköreiben, amelyeket mind a mai hasznosíthatok, és úgy gondolom, egész hátralévő pályám során a segítségemre lesznek.

Varga Abigél,
zeneszerző

Nagyon jó szívvel ajánlom a Sonus Alapítvány programjait minden korosztálynak! Legyen szó még diákról vagy akár már aktívan koncertező művészről. Az újító, vérfrissítő kezdeményezések a klasszikus zenei életben manapság kritikusan fontosak. Melyekben véleményem szerint a Focus on You Csapata jelenleg az egyik legprofibb hazánkban.

Mohai Bálint,
fagottművész