FOCUS on Fundraising

Mit adhat Neked a workshop?

Sokan úgy gondolják, hogy egy jó produkcióhoz ugyanaz a három dolog kell, mint Montecuccoli szerint a háborúhoz: pénz, pénz és pénz. Ez persze nem ilyen egyszerű, de ha már minden más megvan, vajon mi kell ahhoz, hogy forrásokat találjunk egy koncerthez?

A workshopon szeretnénk választ találni arra, hogy mi a különbség a szponzoráció, a támogatás és a mecenatúra között, mikor pályázzunk és mikor ne pályázzunk, mert az is fontos.

De beszélünk arról is, hogy hol keressünk pályázatokat, ha megtaláltuk, pályázhatunk-e egyáltalán, illetve majd ha beadtuk, kik és milyen elvek alapján döntenek egy pályázatról. De arról is, ha valaki nyert, akkor mi fog történni.

A workshop betekintést szeretne nyújtani kezdőknek a kultúrafinanszírozás világába: hogyan építsük fel egy rendezvény költségvetését, hogyan tervezzük meg a bevételeinket és kiadásainkat. És ehhez bizony Excel táblázatokra is szükség lesz…

Neked ajánljuk ezt a workshopot, ha:

  • 18-35 éves vagy, zenésznek tanulsz, komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként dolgozol;
  • kezdő vagy a pályázatírásban, de érdekel;
  • tudni szeretnéd, hogy pályázatra van-e szükséged, ösztöndíjra vagy inkább szponzorra;
  • kíváncsi vagy, hogy hogyan keress, találj pályázatot, és tudni szeretnéd, hogy mikor érdemes belevágnod; és
  • szeretnél ötleteket, módszereket látni egy költségvetés összeállításához.

A trénerről

Dr. Zongor Attila karvezető, közgazdász, pályázatírási szakember, ezen belül is az oktatási és kulturális pályázatok a szakterülete. A Zeneakadémián és Közgazdaságtudományi Egyetem diplomázott, majd ugyanitt doktori fokozatot is szerzett, kutatási témája az Európai Unió kultúrafinanszírozási rendszere volt. Közel tíz évig a kultúráért felelős minisztérium és az EU közös pályázati tájékoztató irodáját vezette, az elmúlt tizenöt évben a KULTINDEX nevű pályázati tanácsadó cég igazgatója. Pályázatírás kurzust vezetett már a Szegedi Tudományegyetemen, a MOME-n, az EDUTUS Egyetemen, a Metropolitan Egyetemen, az SZFE-n, a Sárospataki Református Akadémián és számtalan egyéb kurzuson, tréningen.

Jelentkezés

Jelenleg nincsen ilyen workshopunk meghirdetve. Ha érdekelne a jövőben, töltsd ki ezt az adatlapot!

Gyakran ismételt kérdések

Van életkori szabályozás a workshopon való részvételhez?

A workshopokra 18–35 éves zenészeket, zeneművészeti intézményben tanuló hallgatókat, illetve komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként tevékenykedőket várunk.

Milyen hosszú egy workshop?

A workshopok 2,5 óráig tartanak.

Hol lesz a workshop?

A workshopokat jelenleg online tartjuk, melynek az elérhetőségét a regisztrációs díj befizetése után küldjük.

Hogyan kapom meg a workshop eléréséhez szükséges elérhetőséget?

A workshopok eléréséhez szükséges linket a regisztrációs díj befizetése után, a workshopok előtt küldjük minden résztvevőnek.

Hol tudok regisztrálni egy workshopra?

A workshopra a választott workshop oldalán, a Jelentkezés résznél tudsz regisztrálni.

Jelentkezhetek csak egy alkalomra?

Jelentkezni akár egy-egy alkalomra vagy a félév során meghirdetett összes workshopra együtt is lehet. A jelentkezésnél kell kiválasztani, melyik workshopon kívánsz részt venni.

Honnan tudom, hogy érvényes a jelentkezésem?

A regisztráció után, egy visszaigazoló e-mailben erősítjük meg a regisztrációt.

Mennyibe kerül a workshopon való részvétel?

A FOCUS on You sorozatot szervező Sonus Alapítvány a Mai Zene és a Korszerű Előadóművészet Támogatására a képzés árát átvállalja, így a résztvevők kedvezményes regisztrációs díj ellenében vehetnek részt az alkalmakon.

Mi történik, ha jelentkeztem egy workshopra, de nem tudok mégsem elmenni?

Amennyiben a workshop előtt 10 nappal visszamondom a regisztrációmat, a regisztrációs díj visszautalásra kerül. Egyéb esetben a regisztrációs díj nem kerül visszautalásra, és sajnos nincs lehetőség a workshop felvételről történő megtekintésére sem.

Átruházható a jelentkezés?

A workshopra jelentkezés a regisztrációs díj befizetése után nem átruházható. Kivételes esetben egyéni egyeztetés után módosítható a regisztráció.

Nem 18-35 év közötti zeneművész vagyok, jelentkezhetek a workshopra?

Ha van szabad hely, a jelentkezés nyitva áll mások számára is, nekik azonban a workshop árát meg kell téríteniük. 

További eseményeink

Ha érdekelnek további eseményeink is, akkor iratkozz fel a lenti űrlapon, és mindig értesíteni fogunk, amikor a számodra érdekes alkalmakat meghirdetjük! Erről később természetesen bármikor leiratkozhatsz.


Aktuális eseményeink

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Mit mondanak a programjainkról?

Manapság a lehetőségek sok esetben csak egy karnyújtásnyira vannak, a kérdés csak az, tudomásunk van-e ezekről, vagy tudjuk-e az irányt, hogy merre nyúljunk. A média, az online közösségi terek lehetőségeivel csak az tud élni, aki jól tájékozott - ehhez adott egy jó kiindulási pontot a FOCUS on Közösségi Média workshop.

Gedai Eszter,
fuvolaművész

Minden 21. századi fiatal pályakezdő művész számára elengedhetetlen, hogy gyakorlatot szerezzen és tapasztalatai legyenek az önmenedzsment területén. A kiemelkedő zenei készségek és szakmai tudás mellett fontos, hogy a művésznek ismeretei legyenek a lehetőségekről, amelyek adottak az elinduláshoz. A FOCUS on You program workshopjai olyan ötleteket és tanácsokat adtak nekem a zenei marketing, koncertszervezés és pályázatírás témaköreiben, amelyeket mind a mai hasznosíthatok, és úgy gondolom, egész hátralévő pályám során a segítségemre lesznek.

Varga Abigél,
zeneszerző

Nagyon jó szívvel ajánlom a Sonus Alapítvány programjait minden korosztálynak! Legyen szó még diákról vagy akár már aktívan koncertező művészről. Az újító, vérfrissítő kezdeményezések a klasszikus zenei életben manapság kritikusan fontosak. Melyekben véleményem szerint a Focus on You Csapata jelenleg az egyik legprofibb hazánkban.

Mohai Bálint,
fagottművész