FOCUS on Fundraising

Mit adhat Neked a workshop?

Csodálatos ötlet, nagyszerű csapat, támogató helyszín – minden megvan a projekted megvalósításához… csak éppen a pénz hiányzik. Pedig anélkül ritkán fűtik be a termet, hangolják fel a zongorát, kölcsönzik ki a kottát… A FOCUS on You programban a realitások talaján állunk, így fontosnak tartjuk, hogy ezekről a kérdésekről is beszéljünk.  

Ezen a gyakorlatias workshopon rendet teszünk a fogalmakban: megnézzük, mi a különbség az ösztöndíjak, pályázatok, crowdfunding, mecenatúra és szponzoráció között, és melyik vihet téged legközelebb a céljaid eléréséhez.

Alaposan szemügyre vesszük, hogy hol találhatod meg a hazai és nemzetközi lehetőségeket, hogyan kell megfogalmaznod a projekttervedet, mire figyelj az együttműködések kialakításánál, és mi kerüljön abba a bizonyos levélbe vagy adatlapra. A gyakorlatban is kipróbáljuk, hogy mitől lesz meggyőző egy pályázat, milyen részletkérdésekre kell odafigyelned, és még a költségvetéssel is összebarátkozunk.

A célunk az, hogy a workshop után magabiztosan vágj neki a forrásteremtésnek, és ijesztő akadály helyett egy olyan eszköznek lásd, amely hozzájárul a zenei projektjeid valóra váltásához.

Neked ajánljuk ezt a workshopot, ha:

  • zenésznek tanulsz, komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként dolgozol;
  • szeretnéd megmutatni a zenédet a világnak, de bizonytalan vagy, hogyan szerezd meg az ehhez szükséges forrásokat;
  • nem mertél eddig még nekikezdeni a pályázatírásnak, mert bonyolultnak és időrablónak tűnt;
  • írtál már pályázatokat, küldtél megkereséseket, de valami nem volt az igazi;
  • van egy szuper projektötleted, és szeretnéd megismerni a lehetséges csatornákat a megvalósításához.

A trénerről

Bodnár Eszter a Sonus Alapítvány igazgatója, kulturális- és művészmenedzser, a FOCUS on You program megálmodója. Elsősorban kortárszenei projekteken dolgozik Európában és Észak-Amerikában, munkája magában foglalja a források megteremtését is. Küldetésének érzi, hogy a fiatal zenészek, akik égnek a vágytól, hogy megmutassák a zenéjüket a világnak, ehhez a zenei képesítés mellett olyan készségeket és tudást is kapjanak, amellyel magabiztosan mozoghatnak a komolyzenei üzleti életben. Ebben az egyetemi oktatói, mentori, projektmenedzseri és jogi munkában szerzett tapasztalatait is felhasználja.

Jelentkezés

Jelenleg nincsen ilyen workshopunk meghirdetve. Ha érdekelne a jövőben, töltsd ki ezt az adatlapot!

Gyakran ismételt kérdések

Van életkori szabályozás a workshopon való részvételhez?

A workshopokat elsősorban fiatal zenészeknek szánjuk, de várunk minden zeneművészeti intézményben tanuló hallgatót, illetve komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként tevékenykedőt, aki hasznosnak találja a közös munkát.

Milyen hosszú egy workshop?

A workshopok körülbelül 2,5 óráig tartanak.

Hol lesz a workshop?

A workshopokat jelenleg online tartjuk, melynek az elérhetőségét a regisztrációs díj befizetése után küldjük.

Hogyan kapom meg a workshop eléréséhez szükséges elérhetőséget?

A workshopok eléréséhez szükséges linket a regisztrációs díj befizetése után, a workshopok előtt küldjük minden résztvevőnek.

Hol tudok regisztrálni egy workshopra?

A workshopra a választott workshop oldalán, a Jelentkezés résznél tudsz regisztrálni.

Jelentkezhetek csak egy alkalomra?

Jelentkezni akár egy-egy alkalomra vagy a félév során meghirdetett összes workshopra együtt is lehet. A jelentkezésnél kell kiválasztani, melyik workshopon kívánsz részt venni.

Honnan tudom, hogy érvényes a jelentkezésem?

A regisztráció után, egy visszaigazoló e-mailben erősítjük meg a regisztrációt.

Kaphatok-e kedvezményt a regisztrációs díjból?

Támogatóinknak köszönhetően korlátozott mértékben ösztöndíjak is rendelkezésre állnak. Ha szeretnél ezzel élni, a jelentkezéssel egyidejűleg írd meg ezt egy rövid indokolással a workshop@sonus.foundation email-címre, és visszajelzünk. 

Mi történik, ha jelentkeztem egy workshopra, de nem tudok mégsem elmenni?

Amennyiben a workshop előtt 10 nappal visszamondod a regisztrációt, a regisztrációs díj visszautalásra kerül. Egyéb esetben erre nincs módunk, és sajnos nincs lehetőség a workshop felvételről történő megtekintésére sem.

Átruházható a jelentkezés?

A workshopra jelentkezés a regisztrációs díj befizetése után nem átruházható. Kivételes esetben egyéni egyeztetés után módosítható a regisztráció.

Híreink

Ha érdekel a programunk, akkor iratkozz fel a lenti űrlapon, és mindig értesíteni fogunk, amikor a számodra érdekes alkalmakat meghirdetjük! Erről később természetesen bármikor leiratkozhatsz.


Aktuális eseményeink

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.