FOCUS on Az én történetem

Mit adhat Neked a workshop?

A workshopon azért dolgozunk együtt, hogy megtaláljuk, milyen eszközökkel teheti egy fiatal zenésze egyedivé és emlékezetessé a róla szóló szövegeket. Akár egy rövid bemutatkozásról legyen szó, amit a leendő közönségnek szánt szövegről: kulcsfontosságú, hogy a szöveg valóban őt tükrözze.

A te történeted. A workshopon azért dolgozunk majd együtt, hogy megtaláljuk, milyen eszközökkel teheted egyedivé és emlékezetessé a rólad szóló szövegeket. Akár egy rövid bemutatkozásról legyen szó, amit a leendő közönségednek szánsz, akár egy hosszabb életrajzról, amivel egy ösztöndíjra vagy munkára jelentkezel: kulcsfontosságú, hogy a szöveg valóban tükrözzön téged. A workshopon körüljárjuk, hogyan mesélheted el különböző írásos formákban a te történeted – egyszerre kellően szakmaian, mégis személyesen. Emellett átbeszéljük, hogyan hasznosíthatod a megszerzett tudást a saját honlapod felépítésében, gondozásában, vagy akár PR szövegek megírásában.

Neked ajánljuk ezt a workshopot, ha:

  • 18-35 éves vagy, zenésznek tanulsz, komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként dolgozol; 
  • foglalkoztat, hogyan írhatsz egyéni és kreatív bemutatkozó szövegeket;
  • szívesen gondolkodnál együtt egy szakmai, inspiráló közegben arról, hogyan segíthetnek a zenei életben való érvényesülésben a jól megírt életrajzok és a személyes történetek;
  • olyan gyakorlati tudásra vágysz, amit az önmenedzselés számos területén hasznosíthatsz;
  • nem félsz újragondolni azt, ahogyan magadról a külvilágnak kommunikálsz.

A trénerről

Belinszky Anna

Belinszky Anna muzikológus, a Zeneakadémia Zenetudományi Tanszék tudományos segédmunkatársa. Zenetörténészként kiemelt feladatának tartja, hogy hidakat építsen a művek és a befogadók között: zenei újságíróként rendszeresen készít koncertismertetőket, zenei tárgyú cikkeket, interjúkat Magyarország vezető kulturális intézményei és a magyar zeneélet különböző szereplői számára. Egy civil szervezet trénereként és projektvezetőjeként fiatalokat segít abban, hogy különböző tanulási helyzetekben rátaláljanak a saját magukban és a közösségeikben rejlő lehetőségekre.

Jelentkezés

Jelenleg nincsen ilyen workshopunk meghirdetve. Ha érdekelne a jövőben, töltsd ki ezt az adatlapot!

Gyakran ismételt kérdések

Van életkori szabályozás a workshopon való részvételhez?

A workshopokra 18–35 éves zenészeket, zeneművészeti intézményben tanuló hallgatókat, illetve komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként tevékenykedőket várunk.

Milyen hosszú egy workshop?

A workshopok 2,5 óráig tartanak.

Hol lesz a workshop?

A workshopokat jelenleg online tartjuk, melynek az elérhetőségét a regisztrációs díj befizetése után küldjük.

Hogyan kapom meg a workshop eléréséhez szükséges elérhetőséget?

A workshopok eléréséhez szükséges linket a regisztrációs díj befizetése után, a workshopok előtt küldjük minden résztvevőnek.

Hol tudok regisztrálni egy workshopra?

A workshopra a választott workshop oldalán, a Jelentkezés résznél tudsz regisztrálni.

Jelentkezhetek csak egy alkalomra?

Jelentkezni akár egy-egy alkalomra vagy a félév során meghirdetett összes workshopra együtt is lehet. A jelentkezésnél kell kiválasztani, melyik workshopon kívánsz részt venni.

Honnan tudom, hogy érvényes a jelentkezésem?

A regisztráció után, egy visszaigazoló e-mailben erősítjük meg a regisztrációt.

Mennyibe kerül a workshopon való részvétel?

A FOCUS on You sorozatot szervező Sonus Alapítvány a Mai Zene és a Korszerű Előadóművészet Támogatására a képzés árát átvállalja, így a résztvevők kedvezményes regisztrációs díj ellenében vehetnek részt az alkalmakon.

Mi történik, ha jelentkeztem egy workshopra, de nem tudok mégsem elmenni?

Amennyiben a workshop előtt 10 nappal visszamondom a regisztrációmat, a regisztrációs díj visszautalásra kerül. Egyéb esetben a regisztrációs díj nem kerül visszautalásra, és sajnos nincs lehetőség a workshop felvételről történő megtekintésére sem.

Átruházható a jelentkezés?

A workshopra jelentkezés a regisztrációs díj befizetése után nem átruházható. Kivételes esetben egyéni egyeztetés után módosítható a regisztráció.

Nem 18-35 év közötti zeneművész vagyok, jelentkezhetek a workshopra?

Ha van szabad hely, a jelentkezés nyitva áll mások számára is, nekik azonban a workshop árát meg kell téríteniük. 

További eseményeink

Ha érdekelnek további eseményeink is, akkor iratkozz fel a lenti űrlapon, és mindig értesíteni fogunk, amikor a számodra érdekes alkalmakat meghirdetjük! Erről később természetesen bármikor leiratkozhatsz.


Mit mondanak a programjainkról?

Manapság a lehetőségek sok esetben csak egy karnyújtásnyira vannak, a kérdés csak az, tudomásunk van-e ezekről, vagy tudjuk-e az irányt, hogy merre nyúljunk. A média, az online közösségi terek lehetőségeivel csak az tud élni, aki jól tájékozott - ehhez adott egy jó kiindulási pontot a FOCUS on Közösségi Média workshop.

Gedai Eszter,
fuvolaművész

Minden 21. századi fiatal pályakezdő művész számára elengedhetetlen, hogy gyakorlatot szerezzen és tapasztalatai legyenek az önmenedzsment területén. A kiemelkedő zenei készségek és szakmai tudás mellett fontos, hogy a művésznek ismeretei legyenek a lehetőségekről, amelyek adottak az elinduláshoz. A FOCUS on You program workshopjai olyan ötleteket és tanácsokat adtak nekem a zenei marketing, koncertszervezés és pályázatírás témaköreiben, amelyeket mind a mai hasznosíthatok, és úgy gondolom, egész hátralévő pályám során a segítségemre lesznek.

Varga Abigél,
zeneszerző

Nagyon jó szívvel ajánlom a Sonus Alapítvány programjait minden korosztálynak! Legyen szó még diákról vagy akár már aktívan koncertező művészről. Az újító, vérfrissítő kezdeményezések a klasszikus zenei életben manapság kritikusan fontosak. Melyekben véleményem szerint a Focus on You Csapata jelenleg az egyik legprofibb hazánkban.

Mohai Bálint,
fagottművész