FOCUS on Az én történetem

Mit adhat Neked a workshop?

A workshopon azért dolgozunk együtt, hogy megtaláljuk, milyen eszközökkel teheti egy fiatal zenésze egyedivé és emlékezetessé a róla szóló szövegeket. Akár egy rövid bemutatkozásról legyen szó, amit a leendő közönségnek szánt szövegről: kulcsfontosságú, hogy a szöveg valóban őt tükrözze.

A te történeted. A workshopon azért dolgozunk majd együtt, hogy megtaláljuk, milyen eszközökkel teheted egyedivé és emlékezetessé a rólad szóló szövegeket. Akár egy rövid bemutatkozásról legyen szó, amit a leendő közönségednek szánsz, akár egy hosszabb életrajzról, amivel egy ösztöndíjra vagy munkára jelentkezel: kulcsfontosságú, hogy a szöveg valóban tükrözzön téged. A workshopon körüljárjuk, hogyan mesélheted el különböző írásos formákban a te történeted – egyszerre kellően szakmaian, mégis személyesen. Emellett átbeszéljük, hogyan hasznosíthatod a megszerzett tudást a saját honlapod felépítésében, gondozásában, vagy akár PR szövegek megírásában.

Neked ajánljuk ezt a workshopot, ha:

  • 18-35 éves vagy, zenésznek tanulsz, komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként dolgozol; 
  • foglalkoztat, hogyan írhatsz egyéni és kreatív bemutatkozó szövegeket;
  • szívesen gondolkodnál együtt egy szakmai, inspiráló közegben arról, hogyan segíthetnek a zenei életben való érvényesülésben a jól megírt életrajzok és a személyes történetek;
  • olyan gyakorlati tudásra vágysz, amit az önmenedzselés számos területén hasznosíthatsz;
  • nem félsz újragondolni azt, ahogyan magadról a külvilágnak kommunikálsz.

A trénerről

Belinszky Anna

Belinszky Anna muzikológus, a Zeneakadémia Zenetudományi Tanszék tudományos segédmunkatársa. Zenetörténészként kiemelt feladatának tartja, hogy hidakat építsen a művek és a befogadók között: zenei újságíróként rendszeresen készít koncertismertetőket, zenei tárgyú cikkeket, interjúkat Magyarország vezető kulturális intézményei és a magyar zeneélet különböző szereplői számára. Egy civil szervezet trénereként és projektvezetőjeként fiatalokat segít abban, hogy különböző tanulási helyzetekben rátaláljanak a saját magukban és a közösségeikben rejlő lehetőségekre.

Jelentkezés

Jelenleg nincsen ilyen workshopunk meghirdetve. Ha érdekelne a jövőben, töltsd ki ezt az adatlapot!

Gyakran ismételt kérdések

Van életkori szabályozás a workshopon való részvételhez?

A workshopokra 18–35 éves zenészeket, zeneművészeti intézményben tanuló hallgatókat, illetve komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként tevékenykedőket várunk.

Milyen hosszú egy workshop?

A workshopok 2,5 óráig tartanak.

Hol lesz a workshop?

A workshopokat jelenleg online tartjuk, melynek az elérhetőségét a regisztrációs díj befizetése után küldjük.

Hogyan kapom meg a workshop eléréséhez szükséges elérhetőséget?

A workshopok eléréséhez szükséges linket a regisztrációs díj befizetése után, a workshopok előtt küldjük minden résztvevőnek.

Hol tudok regisztrálni egy workshopra?

A workshopra a választott workshop oldalán, a Jelentkezés résznél tudsz regisztrálni.

Jelentkezhetek csak egy alkalomra?

Jelentkezni akár egy-egy alkalomra vagy a félév során meghirdetett összes workshopra együtt is lehet. A jelentkezésnél kell kiválasztani, melyik workshopon kívánsz részt venni.

Honnan tudom, hogy érvényes a jelentkezésem?

A regisztráció után, egy visszaigazoló e-mailben erősítjük meg a regisztrációt.

Mennyibe kerül a workshopon való részvétel?

A FOCUS on You sorozatot szervező Sonus Alapítvány a Mai Zene és a Korszerű Előadóművészet Támogatására a képzés árát átvállalja, így a résztvevők kedvezményes regisztrációs díj ellenében vehetnek részt az alkalmakon.

Mi történik, ha jelentkeztem egy workshopra, de nem tudok mégsem elmenni?

Amennyiben a workshop előtt 10 nappal visszamondom a regisztrációmat, a regisztrációs díj visszautalásra kerül. Egyéb esetben a regisztrációs díj nem kerül visszautalásra, és sajnos nincs lehetőség a workshop felvételről történő megtekintésére sem.

Átruházható a jelentkezés?

A workshopra jelentkezés a regisztrációs díj befizetése után nem átruházható. Kivételes esetben egyéni egyeztetés után módosítható a regisztráció.

Nem 18-35 év közötti zeneművész vagyok, jelentkezhetek a workshopra?

Ha van szabad hely, a jelentkezés nyitva áll mások számára is, nekik azonban a workshop árát meg kell téríteniük. 

További eseményeink

Ha érdekelnek további eseményeink is, akkor iratkozz fel a lenti űrlapon, és mindig értesíteni fogunk, amikor a számodra érdekes alkalmakat meghirdetjük! Erről később természetesen bármikor leiratkozhatsz.


Aktuális eseményeink

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Mit mondanak a programjainkról?

Manapság a lehetőségek sok esetben csak egy karnyújtásnyira vannak, a kérdés csak az, tudomásunk van-e ezekről, vagy tudjuk-e az irányt, hogy merre nyúljunk. A média, az online közösségi terek lehetőségeivel csak az tud élni, aki jól tájékozott - ehhez adott egy jó kiindulási pontot a FOCUS on Közösségi Média workshop.

Gedai Eszter,
fuvolaművész

Minden 21. századi fiatal pályakezdő művész számára elengedhetetlen, hogy gyakorlatot szerezzen és tapasztalatai legyenek az önmenedzsment területén. A kiemelkedő zenei készségek és szakmai tudás mellett fontos, hogy a művésznek ismeretei legyenek a lehetőségekről, amelyek adottak az elinduláshoz. A FOCUS on You program workshopjai olyan ötleteket és tanácsokat adtak nekem a zenei marketing, koncertszervezés és pályázatírás témaköreiben, amelyeket mind a mai hasznosíthatok, és úgy gondolom, egész hátralévő pályám során a segítségemre lesznek.

Varga Abigél,
zeneszerző

Nagyon jó szívvel ajánlom a Sonus Alapítvány programjait minden korosztálynak! Legyen szó még diákról vagy akár már aktívan koncertező művészről. Az újító, vérfrissítő kezdeményezések a klasszikus zenei életben manapság kritikusan fontosak. Melyekben véleményem szerint a Focus on You Csapata jelenleg az egyik legprofibb hazánkban.

Mohai Bálint,
fagottművész