Kérdezz-felelek az Artisjus tevékenységéről

Élő bejelentkezés a facebook-csoportunkban

Zeneszerzőként gondolkodtál azon, hogyan kaphatnál jogdíjakat a darabjaid után? Szerveztél online vagy offline koncerteket, és bizonytalan voltál, hogy be kell-e jelentened? Próbáltál már regisztrálni, adatokat felvinni az Artisjus rendszerébe, de egyszerűen túl bonyolultnak tűnt?

A FOCUS on You programunk keretében szeretnénk, hogy ne okozzanak fejtörést ezek a kérdések, ezért megkértük az Artisjus munkatársát, hogy egy rövid élő videóban válaszoljon a kérdéseitekre.

Aki kérdez: zeneszerzők, előadóművészek, koncertszervezők.
Aki válaszol: Bánfalvi Csenge, osztályvezető (Szerzői Kapcsolatok), Artisjus

A kérdéseket előre is feltehetitek az eseményhez posztolva, vagy elküldhetitek nekünk a office@sonus.foundation címre vagy messenger üzenetben. Az élő bejelentkezés alatt is folyamatosan lehet a chatben kérdezni.

Az eseményre a FOCUS on You – Mozogj magabiztosan a komolyzenei üzleti életben! csoportban került sor, ahová bármely 18-35 év közötti, komolyzenével foglalkozó előadóművész vagy zeneszerző regisztrálhat. A beszélgetés felvétele elérhető a csoportban.

Időpont

2022. 04. 11.
17:00-18:00

Helyszín

online (Focus on You fb-csoport)

Részvételi díj

ingyenes

További eseményeink

Ha érdekelnek további eseményeink is, akkor iratkozz fel a lenti űrlapon, és mindig értesíteni fogunk, amikor a számodra érdekes alkalmakat meghirdetjük! Erről később természetesen bármikor leiratkozhatsz.


Mit mondanak a programjainkról?

Manapság a lehetőségek sok esetben csak egy karnyújtásnyira vannak, a kérdés csak az, tudomásunk van-e ezekről, vagy tudjuk-e az irányt, hogy merre nyúljunk. A média, az online közösségi terek lehetőségeivel csak az tud élni, aki jól tájékozott - ehhez adott egy jó kiindulási pontot a FOCUS on Közösségi Média workshop.

Gedai Eszter,
fuvolaművész

Minden 21. századi fiatal pályakezdő művész számára elengedhetetlen, hogy gyakorlatot szerezzen és tapasztalatai legyenek az önmenedzsment területén. A kiemelkedő zenei készségek és szakmai tudás mellett fontos, hogy a művésznek ismeretei legyenek a lehetőségekről, amelyek adottak az elinduláshoz. A FOCUS on You program workshopjai olyan ötleteket és tanácsokat adtak nekem a zenei marketing, koncertszervezés és pályázatírás témaköreiben, amelyeket mind a mai hasznosíthatok, és úgy gondolom, egész hátralévő pályám során a segítségemre lesznek.

Varga Abigél,
zeneszerző

Nagyon jó szívvel ajánlom a Sonus Alapítvány programjait minden korosztálynak! Legyen szó még diákról vagy akár már aktívan koncertező művészről. Az újító, vérfrissítő kezdeményezések a klasszikus zenei életben manapság kritikusan fontosak. Melyekben véleményem szerint a Focus on You Csapata jelenleg az egyik legprofibb hazánkban.

Mohai Bálint,
fagottművész