FOCUS on Álomprojekt

Mit adhat Neked a workshop?

A workshop a projekttervezés és -menedzsment rejtelmeibe vezet be, legyen szó koncertről, mesterkurzusról vagy más kreatív projektről.

Tele vagy inspiráló ötletekkel, de bizonytalan vagy, hogyan lesz az elképzelésedből izgalmas előadás? Számos hagyományosabb koncertszervezés van már a hátad mögött, de érdekelne, hogyan lehetne műfajokat átívelő, összetettebb, esetleg nemzetközi projektek megvalósításában is részed? A workshopon körüljárjuk, milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy ötleteiteket sikeresen meg tudjátok valósítani. Nemzetközi és hazai példák lesznek a segítségünkre, hogy lépésről lépésre megismerjük az ötletelés, tervezés, megvalósítás és értékelés fázisait. De a koncertszervezés közben felmerülő sikeres krízismenedzsmentre is kitérünk.

A workshop fókuszában TI lesztek. Végiggondoljuk, hogyan lehettek előadóművészek és szervezők egyszerre úgy, hogy mindkét kalapotokat örömmel tudjátok viselni. Továbbá, hogy milyen képességeket szükséges elsajátítanotok, hogy könnyedén megvalósíthassátok álomprojektjeiteket.

Neked ajánljuk ezt a workshopot, ha:

  • 18–35 éves vagy, zenésznek tanulsz, komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként dolgozol;
  • szívesen megvalósítanád saját koncertötleteidet, de a szervezés számodra kicsit ijesztő;
  • nehézséget okoz számodra a szervezés során a párhuzamosan folyó események átlátása;
  • örülnél, ha kapnál segítséget szervezettségben rendszer szinten;
  • úgy érzed, hogy a szervezés annyi energiádat elveszi, hogy nem marad lendületed a projekt művészi megvalósításához;
  • szerveztél már egyszerűbb koncerteket, de egy összetettebb projekt álma lebeg a szemed előtt, aminek a megvalósításához jól jönne némi segítség.

A trénerről

Szálka Zsuzsanna számára a zenei menedzsment és annak oktatása szerepel a fókuszban. A Magyar Zene Háza szakmai koordinációs igazgató-helyetteseként a koncertszervezési és a zenepedagógiai tevékenységeket koordinálja. A bécsi Közép-Európai Egyetem művészeti központját vezeti és mellette a Kulturális Örökség Tanulmányok szakon tanít kulturális projektmenedzsmentet és szervezetfejlesztést. Az Ördögkatlan Fesztivál klasszikus-, és kortárszenei kurátoraként kamarazenei koncertekkel és interaktív workshopokkal gazdagítja a fesztivál programkínálatát. Korábban a Müpa-Budapest nemzetközi kapcsolatok munkatársaként (2007-2013) és a Zeneakadémia koncertszervezési vezetőjeként (2013-2016) tevékenykedett. Emellett szabadúszó kulturális menedzserként a Kultúrfürdő Fesztivál (2009-2011) szervezője, a Kórusok Éjszakája alapítója (2013-2015) és az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál igazgatója (2016-2021) volt. Kiemelten fontos számára, hogy olyan projektekben is részt vegyen, amelyek a nők zenei életben betöltött szerepére fókuszálnak – ilyen volt a MusicaFemina International (2018-2020) és a Play It Loud! (2020-2023). 

Jelentkezés

Időpont

2023. 04. 15.
10:00 – 12:30

Helyszín

online (Zoom)

Regisztrációs díj

3.500 Ft

}

Jelentkezési határidő

2023. április 12.


Gyakran ismételt kérdések

Van életkori szabályozás a workshopon való részvételhez?

A workshopokra 18–35 éves zenészeket, zeneművészeti intézményben tanuló hallgatókat, illetve komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként tevékenykedőket várunk.

Milyen hosszú egy workshop?

A workshopok 2,5 óráig tartanak.

Hol lesz a workshop?

A workshopokat jelenleg online tartjuk, melynek az elérhetőségét a regisztrációs díj befizetése után küldjük.

Hogyan kapom meg a workshop eléréséhez szükséges elérhetőséget?

A workshopok eléréséhez szükséges linket a regisztrációs díj befizetése után, a workshopok előtt küldjük minden résztvevőnek.

Hol tudok regisztrálni egy workshopra?

A workshopra a választott workshop oldalán, a Jelentkezés résznél tudsz regisztrálni.

Jelentkezhetek csak egy alkalomra?

Jelentkezni akár egy-egy alkalomra vagy a félév során meghirdetett összes workshopra együtt is lehet. A jelentkezésnél kell kiválasztani, melyik workshopon kívánsz részt venni.

Honnan tudom, hogy érvényes a jelentkezésem?

A regisztráció után, egy visszaigazoló e-mailben erősítjük meg a regisztrációt.

Mennyibe kerül a workshopon való részvétel?

A FOCUS on You sorozatot szervező Sonus Alapítvány a Mai Zene és a Korszerű Előadóművészet Támogatására a képzés árát átvállalja, így a résztvevők kedvezményes regisztrációs díj ellenében vehetnek részt az alkalmakon.

Mi történik, ha jelentkeztem egy workshopra, de nem tudok mégsem elmenni?

Amennyiben a workshop előtt 10 nappal visszamondom a regisztrációmat, a regisztrációs díj visszautalásra kerül. Egyéb esetben a regisztrációs díj nem kerül visszautalásra, és sajnos nincs lehetőség a workshop felvételről történő megtekintésére sem.

Átruházható a jelentkezés?

A workshopra jelentkezés a regisztrációs díj befizetése után nem átruházható. Kivételes esetben egyéni egyeztetés után módosítható a regisztráció.

Nem 18-35 év közötti zeneművész vagyok, jelentkezhetek a workshopra?

Ha van szabad hely, a jelentkezés nyitva áll mások számára is, nekik azonban a workshop árát meg kell téríteniük. 

További eseményeink

Ha érdekelnek további eseményeink is, akkor iratkozz fel a lenti űrlapon, és mindig értesíteni fogunk, amikor a számodra érdekes alkalmakat meghirdetjük! Erről később természetesen bármikor leiratkozhatsz.


Mit mondanak a programjainkról?

Manapság a lehetőségek sok esetben csak egy karnyújtásnyira vannak, a kérdés csak az, tudomásunk van-e ezekről, vagy tudjuk-e az irányt, hogy merre nyúljunk. A média, az online közösségi terek lehetőségeivel csak az tud élni, aki jól tájékozott - ehhez adott egy jó kiindulási pontot a FOCUS on Közösségi Média workshop.

Gedai Eszter,
fuvolaművész

Minden 21. századi fiatal pályakezdő művész számára elengedhetetlen, hogy gyakorlatot szerezzen és tapasztalatai legyenek az önmenedzsment területén. A kiemelkedő zenei készségek és szakmai tudás mellett fontos, hogy a művésznek ismeretei legyenek a lehetőségekről, amelyek adottak az elinduláshoz. A FOCUS on You program workshopjai olyan ötleteket és tanácsokat adtak nekem a zenei marketing, koncertszervezés és pályázatírás témaköreiben, amelyeket mind a mai hasznosíthatok, és úgy gondolom, egész hátralévő pályám során a segítségemre lesznek.

Varga Abigél,
zeneszerző

Nagyon jó szívvel ajánlom a Sonus Alapítvány programjait minden korosztálynak! Legyen szó még diákról vagy akár már aktívan koncertező művészről. Az újító, vérfrissítő kezdeményezések a klasszikus zenei életben manapság kritikusan fontosak. Melyekben véleményem szerint a Focus on You Csapata jelenleg az egyik legprofibb hazánkban.

Mohai Bálint,
fagottművész