FOCUS on Álomprojekt

Mit adhat Neked a workshop?

A workshop a projekttervezés és -menedzsment rejtelmeibe vezet be, legyen szó koncertről, mesterkurzusról vagy más kreatív projektről.

Tele vagy inspiráló ötletekkel, de bizonytalan vagy, hogyan lesz az elképzelésedből izgalmas előadás? Számos hagyományosabb koncertszervezés van már a hátad mögött, de érdekelne, hogyan lehetne műfajokat átívelő, összetettebb, esetleg nemzetközi projektek megvalósításában is részed? A workshopon körüljárjuk, milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy ötleteiteket sikeresen meg tudjátok valósítani. Nemzetközi és hazai példák lesznek a segítségünkre, hogy lépésről lépésre megismerjük az ötletelés, tervezés, megvalósítás és értékelés fázisait. De a koncertszervezés közben felmerülő sikeres krízismenedzsmentre is kitérünk.

A workshop fókuszában TI lesztek. Végiggondoljuk, hogyan lehettek előadóművészek és szervezők egyszerre úgy, hogy mindkét kalapotokat örömmel tudjátok viselni. Továbbá, hogy milyen képességeket szükséges elsajátítanotok, hogy könnyedén megvalósíthassátok álomprojektjeiteket.

Neked ajánljuk ezt a workshopot, ha:

  • 18–35 éves vagy, zenésznek tanulsz, komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként dolgozol;
  • szívesen megvalósítanád saját koncertötleteidet, de a szervezés számodra kicsit ijesztő;
  • nehézséget okoz számodra a szervezés során a párhuzamosan folyó események átlátása;
  • örülnél, ha kapnál segítséget szervezettségben rendszer szinten;
  • úgy érzed, hogy a szervezés annyi energiádat elveszi, hogy nem marad lendületed a projekt művészi megvalósításához;
  • szerveztél már egyszerűbb koncerteket, de egy összetettebb projekt álma lebeg a szemed előtt, aminek a megvalósításához jól jönne némi segítség.

A trénerről

Szálka Zsuzsanna számára a zenei menedzsment és annak oktatása szerepel a fókuszban. A Magyar Zene Háza szakmai koordinációs igazgató-helyetteseként a koncertszervezési és a zenepedagógiai tevékenységeket koordinálja. A bécsi Közép-Európai Egyetem művészeti központját vezeti és mellette a Kulturális Örökség Tanulmányok szakon tanít kulturális projektmenedzsmentet és szervezetfejlesztést. Az Ördögkatlan Fesztivál klasszikus-, és kortárszenei kurátoraként kamarazenei koncertekkel és interaktív workshopokkal gazdagítja a fesztivál programkínálatát. Korábban a Müpa-Budapest nemzetközi kapcsolatok munkatársaként (2007-2013) és a Zeneakadémia koncertszervezési vezetőjeként (2013-2016) tevékenykedett. Emellett szabadúszó kulturális menedzserként a Kultúrfürdő Fesztivál (2009-2011) szervezője, a Kórusok Éjszakája alapítója (2013-2015) és az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál igazgatója (2016-2021) volt. Kiemelten fontos számára, hogy olyan projektekben is részt vegyen, amelyek a nők zenei életben betöltött szerepére fókuszálnak – ilyen volt a MusicaFemina International (2018-2020) és a Play It Loud! (2020-2023). 

Jelentkezés

Jelenleg nincsen ilyen workshopunk meghirdetve. Ha érdekelne a jövőben, töltsd ki ezt az adatlapot!

Gyakran ismételt kérdések

Van életkori szabályozás a workshopon való részvételhez?

A workshopokat elsősorban fiatal zenészeknek szánjuk, de várunk minden zeneművészeti intézményben tanuló hallgatót, illetve komolyzenei előadóművészként vagy zeneszerzőként tevékenykedőt, aki hasznosnak találja a közös munkát.

Milyen hosszú egy workshop?

A workshopok körülbelül 2,5 óráig tartanak.

Hol lesz a workshop?

A workshopokat jelenleg online tartjuk, melynek az elérhetőségét a regisztrációs díj befizetése után küldjük.

Hogyan kapom meg a workshop eléréséhez szükséges elérhetőséget?

A workshopok eléréséhez szükséges linket a regisztrációs díj befizetése után, a workshopok előtt küldjük minden résztvevőnek.

Hol tudok regisztrálni egy workshopra?

A workshopra a választott workshop oldalán, a Jelentkezés résznél tudsz regisztrálni.

Jelentkezhetek csak egy alkalomra?

Jelentkezni akár egy-egy alkalomra vagy a félév során meghirdetett összes workshopra együtt is lehet. A jelentkezésnél kell kiválasztani, melyik workshopon kívánsz részt venni.

Honnan tudom, hogy érvényes a jelentkezésem?

A regisztráció után, egy visszaigazoló e-mailben erősítjük meg a regisztrációt.

Kaphatok-e kedvezményt a regisztrációs díjból?

Támogatóinknak köszönhetően korlátozott mértékben ösztöndíjak is rendelkezésre állnak. Ha szeretnél ezzel élni, a jelentkezéssel egyidejűleg írd meg ezt egy rövid indokolással a workshop@sonus.foundation email-címre, és visszajelzünk. 

Mi történik, ha jelentkeztem egy workshopra, de nem tudok mégsem elmenni?

Amennyiben a workshop előtt 10 nappal visszamondod a regisztrációt, a regisztrációs díj visszautalásra kerül. Egyéb esetben erre nincs módunk, és sajnos nincs lehetőség a workshop felvételről történő megtekintésére sem.

Átruházható a jelentkezés?

A workshopra jelentkezés a regisztrációs díj befizetése után nem átruházható. Kivételes esetben egyéni egyeztetés után módosítható a regisztráció.

Híreink

Ha érdekel a programunk, akkor iratkozz fel a lenti űrlapon, és mindig értesíteni fogunk, amikor a számodra érdekes alkalmakat meghirdetjük! Erről később természetesen bármikor leiratkozhatsz.


Aktuális eseményeink

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.